Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen over het Nationaal Seniorenpanel. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Over het Nationaal Seniorenpanel

Het Nationaal Seniorenpanel is een panel waarin 60+ers van Nederland zijn vertegenwoordigd. Gezamenlijk laten zij hun stem horen door hun mening te geven, maar ook kennis en ervaring te delen over thema’s als wonen, welzijn, veiligheid en digitalisering. Op deze manier kan het Nationaal Seniorenpanel de belangen van alle senioren in Nederland vertelt en hen een gezicht geven richting beleidsmakers.   

Via de aanmeldbutton registreert u zichzelf eenvoudig & snel voor het Nationaal Seniorenpanel. Daarbij maakt u een profiel aan en accepteert u de deelnamevoorwaarden. Zodra uw inschrijving binnen is, ontvangt u direct een uitnodiging via e-mail voor het eerste onderzoek, waarin we graag nader kennis willen maken. Als u deze vragen heeft beantwoord kunnen we u gericht uitnodigen voor onderzoeken die voor u relevant zijn. Vanaf dat moment bent u officieel deelnemer aan het grootste seniorenpanel van Nederland en krijgt u een aantal keer per jaar van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek.

 

Deelname aan een onderzoek gaat heel eenvoudig en is geheel vrijblijvend. U klikt op de deelname-link in de uitnodigingsmail en komt direct in de vragenlijstomgeving terecht. We werken voor de afwisseling met verschillende vragenlijst vormen. Eén van die vormen zijn vragenlijsten in chatvorm. In een chatomgeving beantwoordt u dan een aantal vragen. 

 

Door deelname aan de vragenlijsten helpt u ons aan waardevolle inzichten om de belangen van de senioren in Nederland te kunnen behartigen. De resultaten van de onderzoeken publiceren we door middel van nieuwsartikelen op de website van het Nationaal Seniorenpanel en in het magazine van KBO-PCOB.

U kunt zich via dit formulier eenvoudig en snel aanmelden voor het Nationaal Seniorenpanel. U vult hier een aantal gegevens in en accepteert de deelnamevoorwaarden. Zodra uw inschrijving binnen is, ontvangt u direct een uitnodiging via e-mail voor het eerste onderzoek, waarin we graag nader kennis willen maken. Als u deze vragen heeft beantwoord kunnen we u gericht uitnodigen voor onderzoeken die voor u relevant zijn. Vanaf dat moment bent u officieel deelnemer aan het grootste seniorenpanel van Nederland en krijgt u een aantal keer per jaar van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Deze uitnodigingen versturen wij u per e-mail. 

Iedereen mag deelnemen aan het panel, dus ook huisgenoten, vrienden, familie en bekenden. De enige voorwaarde is dat zij 60 jaar of ouder moeten zijn. Ook moeten zij beschikken over een eigen e-mailadres waarmee zij zich kunnen registreren. 

Nee, het enige dat u nodig heeft is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres, zodat wij u per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.

Aan uw deelname aan de onderzoeken van het Nationaal Seniorenpanel is geen financiële beloning verbonden. Wel verloten wij regelmatig waardebonnen onder deelnemers van de onderzoeken. Ook koppelen wij de nieuwsberichten van de onderzoeken terug via de website https://www.nationaalseniorenpanel.nl.

Inschrijving en deelname aan het Nationaal Seniorenpanel is geheel gratis. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Onderzoeken

Het Nationaal Seniorenpanel voert grote onderzoeken uit rond thema’s zoals wonen, welzijn en zorg, veiligheid, koopkracht, digitalisering en zingeving maar ook kleinere rond bijvoorbeeld een actuele gebeurtenis. Verder voeren wij onderzoeken uit om producten en diensten voor 60+ers te optimaliseren.

U wordt daarbij geregeld uitgenodigd om deel te nemen aan online vragenlijsten. Daarnaast kunt u gevraagd worden om mee te doen aan gebruikerstests, interviews en/of groepsdiscussies op locatie. 

Wanneer er een nieuw onderzoek voor u klaar staat, ontvangt u per mail een uitnodiging van ons op het e-mailadres waarmee u staat ingeschreven bij het Nationaal Seniorenpanel. U kunt deelnemen aan een onderzoeken door op de link in deze uitnodigingsmails te klikken.

Het verschilt per jaar hoeveel onderzoeken uitgevoerd worden. U zult regelmatig uitnodigingen ontvangen. Uiteraard kiest u zelf aan welke onderzoeken u wilt deelnemen.

De lengte van de vragenlijs verschilt per onderzoek. Zo duurt een online flitspeiling over een actualiteit over het algemeen niet langer dan 3 tot 4 minuten. Een themaonderzoek waarin we een speerpunt (zoals zorg en welzijn of digitalisering) uitdiepen duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten. De lengte van de vragenlijst is daarnaast ook afhankelijk van uw antwoorden en de vervolgvragen die worden gesteld op basis van uw situatie. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. 

Probeert u in dit geval de link te kopiëren naar de adresbalk van uw browser. Ook kunt u proberen om het onderzoek op een ander device of browser te openen. Mocht dit nog niet werken, stuur dan een e-mail naar info@nationaalseniorenpanel.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om u te helpen. 

Nee, deelname aan de onderzoeken is zeer vrijblijvend. U kunt altijd zelf bepalen of u aan een specifiek onderzoek mee wilt doen of juist niet. Wij hopen natuurlijk dat u aan zoveel mogelijk onderzoeken deelneemt, daarmee kunnen we echt de stem van de senior laten horen. 

Mocht u meer dan zes onderzoeken niet deelnemen, dan gaan we ervan uit dat u niet langer deel wil nemen aan het panel. We zullen uw gegevens uit onze systemen verwijderen en u hiervan via e-mail op de hoogte stellen.

Het Nationaal Seniorenpanel gebruikt de onderzoeksresultaten voor belangenbehartiging ten behoeve van senioren. Hiermee geeft het Nationaal Seniorenpanel deze groep een gezicht richting beleidsmakers. Ook worden de onderzoeksresultaten gebruikt om producten en dienstverlening te optimaliseren naar de wens van de 60+er. 

 

Artikelen over de onderzoeken kunt u terugvinden op de website van KBO-PCOB. Ook worden deze regelmatig in het magazine van KBO-PCOB gepubliceerd. 

Artikelen over de onderzoeken worden altijd gepubliceerd op de website van KBO-PCOB. Daarnaast kunt u artikelen over de onderzoeksresultaten ook regelmatig teruglezen in het magazine van KBO-PCOB.

Mijn gegevens

Direct na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail op het mailadres waarmee u zichzelf heeft geregistreerd. Heeft u geen mail ontvangen? Kijkt u dan even in uw spam-folder/ongewensten berichten. Mogelijk is deze mail daarin terecht gekomen. 

 

In deze bevestigingsmail vragen we u direct deel te nemen aan een 1e onderzoek, waarmee we graag nader kennis willen maken. Dit kan door op de button in de bevestigingsmail te klikken. Als u deze vragen heeft beantwoord kunnen we u gericht uitndigen voor onderzoeken die voor u relevant zijn.

 

Vanaf dat moment bent u officieel deelnemer aan het grootste seniorenpanel van Nederland en krijgt u een aantal keer per jaar via email van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek.

Nee, het is niet mogelijk om met verschillende e-mailadressen deel te nemen. U kunt maar met één e-mailadres meewerken aan het Nationaal Seniorenpanel. 

Wij hopen natuurlijk dat u lang lid blijft van het Nationaal Seniorenpanel. Indien u toch niet meer wilt deelnemen aan onderzoeken en zich uit wilt schrijven, kunt u dit doen door uw e-mailadres in te geven op de uitschrijven-pagina. U ontvangt dan een bevestigingsmail met uw uitschrijving. Zodra u uw uitschrijving heeft bevestigd via de link in de mail worden uw persoonlijke gegevens verwijderd en bent u uitgeschreven uit het panel.

Veiligheid en privacy

Natuurlijk wilt u zeker weten dat u écht aan een onderzoek van het Nationaal Seniorenpanel meewerkt. De acties herkent u zo: de linkjes van de onderzoeken moeten altijd één van de volgende elementen bevatten:

https://web.abbi-insights.com
of
https://abbi.to
of
https://h3roes.survalyzer.eu
of
https://cm.to

E-mails van het Nationaal Seniorenpanel worden daarnaast altijd verstuurd vanuit een mailadres dat eindigt op @nationaalseniorenpanel.nl.  

Bij twijfel aan herkomst of betrouwbaarheid van een bericht, kunt u ons altijd een e-mail sturen waarin u vraagt of het klopt dat we het onderzoek uitvoeren en of wij echt de afzender zijn. U kunt dit bericht sturen naar het algemene e-mailadres van het panel: info@nationaalseniorenpanel.nl. Of u kunt bellen met het verenigingsbureau van KBO-PCOB in Nieuwegein op telefoonnummer 030- 3400 600. 

Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Wij geven uw gegevens niet aan derden, tenzij u daar expliciete toestemming voor geeft.  Meer informatie leest u in onze privacyverklaring

Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Onderzoeksresultaten worden enkel op geaggregeerd niveau gerapporteerd.

 

Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan, leest u terug in onze privacyverklaring

Contact

Bij vragen kunt u de panelmedewerkers altijd bereiken door een e-mail te sturen naar info@nationaalseniorenpanel.nl. Ook kunt u via de button ‘contact’ op deze website uw vraag insturen. Onze medewerkers streven ernaar uw bericht binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op.