Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen over het Nationaal Seniorenpanel. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Over het Nationaal Seniorenpanel

Aan uw deelname aan de onderzoeken van het Nationaal Seniorenpanel is geen financiële beloning verbonden. Wel verloten wij regelmatig waardebonnen onder deelnemers van de onderzoeken. Ook koppelen wij de nieuwsberichten van de onderzoeken terug via de website https://www.nationaalseniorenpanel.nl. Op termijn kunt u de resultaten van de studies waaraan heeft u deelgenomen ook inzien via uw persoonlijke profielpagina. 

Inschrijving en deelname aan het Nationaal Seniorenpanel is geheel gratis. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Iedereen mag deelnemen aan het panel, dus ook huisgenoten, vrienden, familie en bekenden. De enige voorwaarde is dat zij 50 jaar of ouder moeten zijn. Ook moeten zij beschikken over een eigen e-mailadres waarmee zij zich kunnen registreren. 

U kunt zich via dit formulier eenvoudig en snel aanmelden voor het Nationaal Seniorenpanel. U vult hier een aantal gegevens in en maakt een wachtwoord aan. Hiermee heeft u toegang tot uw eigen persoonlijke profielpagina. Vanaf dat moment bent u officieel deelnemer aan het grootste seniorenpanel van Nederland en krijgt u een aantal keer per jaar van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Deze uitnodigingen versturen wij u per e-mail. 

Via de aanmeldbutton registreert u zichzelf eenvoudig & snel voor het Nationaal Seniorenpanel. Daarbij maakt u een profiel aan en geeft u een wachtwoord op. Hiermee heeft u toegang tot uw eigen persoonlijke profielpagina. Vanaf dat moment bent u officieel deelnemer aan het grootste seniorenpanel van Nederland en krijgt u een aantal keer per jaar van ons een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Deze uitnodigingen versturen wij u per e-mail. 

 

Deelname aan een onderzoek gaat heel eenvoudig en is geheel vrijblijvend. U klikt op de deelname-link in de uitnodigingsmail en komt direct in de vragenlijstomgeving terecht. We werken voor de afwisseling met verschillende vragenlijst vormen. Eén van die vormen zijn vragenlijsten in chatvorm. In een chatomgeving beantwoordt u dan een aantal vragen. 

 

Door deelname aan de vragenlijsten helpt u ons aan waardevolle inzichten om de belangen van de senioren in Nederland te kunnen behartigen. De resultaten van de onderzoeken publiceren we door middel van nieuwsartikelen op de website van het Nationaal Seniorenpanel en in het magazine van KBO-PCOB. 

Het Nationaal Seniorenpanel is een panel waarin 50+ers van Nederland zijn vertegenwoordigd. Gezamenlijk laten zij hun stem horen door hun mening te geven, maar ook kennis en ervaring te delen over thema’s als wonen, welzijn, veiligheid en digitalisering. Op deze manier kan het Nationaal Seniorenpanel de belangen van alle senioren in Nederland vertelt en hen een gezicht geven richting beleidsmakers.   

Onderzoeken

Probeert u in dit geval de link te kopiëren naar de adresbalk van uw browser. Mocht dit nog niet werken, stuur dan een e-mail naar info@nationaalseniorenpanel.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om u te helpen. 

Nee, deelname aan de onderzoeken is vrijblijvend. U kunt altijd zelf bepalen of u aan een onderzoek mee wilt doen of niet. Wij hopen natuurlijk dat u aan zoveel mogelijk onderzoeken deelneemt, daarmee kunnen we echt de stem van de senior laten horen. 

De lengte van de vragenlijs verschilt per onderzoek. Zo duurt een online flitspeiling over een actualiteit over het algemeen niet langer dan 3 tot 4 minuten. Een themaonderzoek waarin we een speerpunt (zoals zorg en welzijn of digitalisering) uitdiepen duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten. De lengte van de vragenlijst is daarnaast ook afhankelijk van uw antwoorden en de vervolgvragen die worden gesteld op basis van uw situatie. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. 

Het verschilt per jaar hoeveel onderzoeken uitgevoerd worden. U zult regelmatig uitnodigingen ontvangen. Uiteraard kiest u zelf aan welke onderzoeken u wilt deelnemen.

Het Nationaal Seniorenpanel voert grote onderzoeken uit rond thema’s zoals wonen,  welzijn en zorg, veiligheid, koopkracht, digitalisering en zingeving maar ook kleinere rond bijvoorbeeld een actuele gebeurtenis. Verder voeren wij onderzoeken uit om producten en diensten voor 50+ers te optimaliseren.

U wordt daarbij geregeld uitgenodigd om deel te nemen aan online vragenlijsten. Daarnaast kunt u gevraagd worden om mee te doen aan gebruikerstests, interviews en/of groepsdiscussies op locatie. 

Artikelen over de onderzoeken worden altijd gepubliceerd op de website van het Nationaal Seniorenpanel. Daarnaast kunt u artikelen over de onderzoeksresultaten ook regelmatig teruglezen in het magazine van KBO-PCOB. Op termijn kunt u ook op uw persoonlijke profielpagina terugzien aan welke onderzoeken u heeft deelgenomen en de resultaten van deze onderzoeken terugzien. 

Het Nationaal Seniorenpanel gebruikt de onderzoeksresultaten voor belangenbehartiging ten behoeve van senioren. Hiermee geeft het Nationaal Seniorenpanel deze groep een gezicht richting beleidsmakers. Ook worden de onderzoeksresultaten gebruikt om producten en dienstverlening te optimaliseren naar de wens van de 50+er. 

 

Artikelen over de onderzoeken kunt u terugvinden op de website van het Nationaal Seniorenpanel. Ook worden deze regelmatig in het magazine van KBO-PCOB gepubliceerd. 

Wanneer er een nieuw onderzoek voor u klaar staat, ontvangt u per mail een uitnodiging van ons op het e-mailadres waarmee u staat ingeschreven bij het Nationaal Seniorenpanel. U kunt deelnemen aan een onderzoeken door op de link in deze uitnodigingsmails te klikken. 

Mijn profiel

Direct na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail waarmee u zichzelf heeft geregistreerd. Heeft u geen mail ontvangen? Kijkt u dan even in uw spam-folder/ongewensten berichten. Mogelijk is deze mail daarin terecht gekomen. 

 

In deze bevestigingsmail vragen we u direct deel te nemen aan een 1e onderzoek, waarmee we u beter willen leren kennen. Dit kan door op de link in de bevestigingsmail te klikken. 

 

Vanaf dat moment ontvangt u een aantal keer per jaar uitnodigingen om deel te nemen aan onderzoeken. Deze ontvang u via e-mail. 

U kunt uw gegevens inzien op uw persoonlijke profielpagina door via de button ‘login’ in te loggen op uw profiel. Op deze pagina kunt u daarnaast uw gegevens wijzigen. 

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u op deze pagina een nieuw wachtwoord aanvragen. U ontvangt dan per e-mail instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Ontvangt u geen mail met instructies? Kijkt u dan ook even in uw spam-folder/map met ongewenste berichten. Het kan zijn dat deze mail hierin terecht komt. 

U kunt via deze pagina inloggen op uw persoonlijke profielpagina. Hiervoor vult u het e-mailadres en wachtwoord in waarmee u zich heeft geregistreerd. 

Nee, het is niet mogelijk om met verschillende e-mailadressen deel te nemen. U kunt maar met één e-mailadres meewerken aan het Nationaal Seniorenpanel. 

Wij hopen natuurlijk dat u lang lid blijft van het Nationaal Seniorenpanel. Indien u toch niet meer wilt deelnemen aan onderzoeken en zich uit wilt schrijven, kunt u dit doen via uw persoonlijke panelomgeving. 

Veiligheid en privacy

Natuurlijk wilt u zeker weten dat u écht aan een onderzoek van het Nationaal Seniorenpanel meewerkt. De acties herkent u zo: de linkjes van de onderzoeken moeten altijd één van de volgende elementen bevatten:

web.abbi-insights.com
of
https:/abbi.to
of
miles-research.com

E-mails van het Nationaal Seniorenpanel worden daarnaast altijd verstuurd vanuit een mailadres dat eindigt op @nationaalseniorenpanel.nl.  

Bij twijfel aan herkomst of betrouwbaarheid van een bericht, kunt u ons altijd een e-mail sturen waarin u vraagt of het klopt dat we het onderzoek uitvoeren en of wij echt de afzender zijn. U kunt dit bericht sturen naar het algemene e-mailadres van het panel: info@nationaalseniorenpanel.nl. Of u kunt bellen met het verenigingsbureau van KBO-PCOB in Nieuwegein op telefoonnummer 030- 3400 600. 

Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Wij geven uw gegevens niet aan derden, tenzij u daar expliciete toestemming voor geeft.  Meer informatie leest u in onze privacyverklaring

Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Onderzoeksresultaten worden enkel op geaggregeerd niveau gerapporteerd.

 

Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan, leest u terug in onze privacyverklaring

Contact

Bij vragen kunt u de panelmedewerkers altijd bereiken door een e-mail te sturen naar info@nationaalseniorenpanel.nl. Ook kunt u via de button ‘contact’ op deze website uw vraag insturen. Onze medewerkers streven ernaar uw bericht binnen 3 werkdagen te beantwoorden

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op.